10 lucruri pe care trebuie sa le stim despre Gucci

Pentru ca nicio garderoba de fashionista nu ar fi completa fara cateva piese si accesorii Gucci, pentru ca Italia nu ar fi la fel de fermecatoare fara cele doua G-uri incrucisate - double G - si fara ameteala placuta pe care o simti cand intri intr-un magazin Gucci, pentru ca moda din 2018 nu ar fi niciodata aceeasi fara colectiile Gucci din ultimii zeci de ani, iata 10 lucruri pe care ar trebui sa le stim despre aceasta casa de moda, atat de hot!

10 lucruri pe care trebuie sa le stie orice fan Gucci

Guccio Gucci, fondatorul casei de moda Gucci, s-a nascut in 1881 la Florenta. Viata l-a purtat catre Londra, unde a lucrat ca portar la un luxos si celebru hotel, Savoy, locul in care a inteles potentialul enorm pe care il aveau gentile de voiaj, simbol al statutului social.

Primul magazin Gucci s-a deschis in 1921 si a devenit imediat faimos pentru calitatea accesoriilor din piele vandute. Mestesugarii angajati erau extrem de iscusiti, obiectele create de ei fiind niste exemple de marochinarie de arta.

In timpul anilor ‘30, Gucci s-a lasat inspirat de cursele de cai, un sport si o distractie foarte la moda in acea perioada. Astfel, a introdus in designul obiectelor din piele detalii de inspiratie ecvestra, care au avut un succes imediat.

Anul 1932 a fost un moment important pentru viitoarea casa de moda Gucci: a fost anul in care s-a lansat celebrul model de loafers, acei pantofi comozi, fara siret, cu o aplicatie metalica, deveniti un simbol al casei Gucci. De altfel, acest model de pantofi sunt singura pereche de incaltari expusa la Muzeul de Arta Moderna din New York.

 

Dupa ce a trecut cu bine de criza de resurse din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Gucci a lansat in 1947 prima geanta-simbol, Bamboo - numita astfel datorita manerelor din bambus - care a ramas, pana astazi, una dintre creatiile cele mai faimoase ale casei Gucci.

Gucci si sotia sa, Aida Calvelli, au avut nu mai putin de sase copii. Fiii lor - Aldo, Ugo, Vasco si Rodolfo - au mostenit compania si, printre drame familiale, conflicte si neintelegeri, au reusit sa o transforme intr-una dintre cele mai faimoase case de moda din lume. Astfel, dupa ce Guccio Gucci a incetat din viata in 1953, fiii sai au deschis magazine in Londra, Paris si New York. Bineinteles, lucrurile nu au fost deloc simple, casa de moda fiind de mai multe ori la un pas de dezastru si povestea familiei Gucci nu a fost scutita de tragedii, cum ar fi asasinarea la Milano in 1993 a lui Maurizio Gucci, nepotul lui Guccio, de catre ucigasi platiti chiar de catre fosta sa sotie.

La inceputul anilor ‘90, imaginea casei Gucci a avut enorm de suferit din cauza copiilor care se gaseau la fiecare colt de strada. Pentru a-si “repara” imaginea, casa de moda l-a numit director de creatie pe genialul Tom Ford, care a ocupat aceasta pozitie din 1994 pana in 2015. Astfel, Gucci a renascut si a redevenit unul dintre numele preferate ale vedetelor glamouroase, ale starurilor hollywoodiene, ale aristocratilor europeni si ale fashionistilor parizieni. Gucci a devenit un sinonim al senzualitatii si al feminitatii si acest lucru a ramas valabil pana in ziua de azi.

Gucci nu a renuntat niciodata la eleganta clasica. De altfel, si in prezent linia “La Pelle Guccissima” pastreaza conceptul liniei traditionale Gucci, apreciate de cunoscatorii din toate colturile lumii, nostalgici dupa moda de inspiratie ecvestra din perioada de inceput a casei de moda.

Simbolul Gucci - inconfundabilele benzi in doua culori - rosu si verde - este unul dintre cele mai iubite, cumparate si imitate logouri din industria modei. Nu va lasati pacaliti de piese Gucci care par originale. Daca doar par, probabil ca nu sunt. Sa alegeti cu grija sursele de unde achizitionati piesele Gucci, da?

Am ales trei accesorii Gucci care ne-au frant inima, dar pe Sole gasiti si alte modele si idei care va vor face viata mai frumoasa!