Dupa aproape doi ani de pandemie si dupa calatorii scurte si ezitante, ne este dor de zboruri luuungi, care sa ne duca pe alte meriadiane si alte continente. Uneori, ne surprindem gandindu-ne cu nostalgie chiar si la probleme pe care in trecut le consideram tare neplacute, cum ar fi diferentele de fus orar si jet-lag-ul, nu-i asa?
Ei bine, totusi trebuie ne amintim ca pe vremuri aceste lucruri ne deranjau si sa nu le ignoram consecintele neplacute, in cazul in care ne pregatim de o calatorie lunga cu avionul. Am facut mai jos o trecere in revista a celor mai comune efecte pe care le poate avea un zbor asupra pielii noastre si o lista scurta de solutii eficiente, astfel incat sa ne putem bucura de reintalnirea cu calatoriile la distante mari.
In primul rand, din ce motive sufera pielea noastra atunci cand zburam?
Principala cauza a disconfortului pe care il resimtim la nivelul pielii este gradul scazut de umiditate al aerului recirculat din avion. In plus, pentru multi dintre noi, calatoriile cu avionul vin la pachet cu o portie intensa de stres, care creste nivelul de cortizol din organism. Rezultatul este deshidratarea vizbila a pielii si slabirea barierei sale de protectie.
Simplu si eficient: ne ocupam serios de hidratare cu cateva zile inainte de zbor si introducem in rutina zilnica un super-produs de hidratare, cum ar fi aceasta crema de la brandul coreean Real Barrier. Pe langa faptul ca printre ingredientele sale se numara acidul hialuronic si un complex de substante calmante, aceasta este dezvoltata pe baza unei tehnologii unice - tehnica de emulsie multi-lamelara - care, pe scurt, contribuie la refacerea startului lipidic al pielii si, implicit, la cresterea gradului de hidratare pe termen lung.
Un alt lucru pe care il puteti face in zilele de dinainte de calatorie este sa apelati la o exfoliere usoara a tenului, care va creste, de asemenea, gradul de hidratare si va scadea inflamatia. Noua ne place la nebunie acest gel bland de la Iunik, cu extracte din fructe si din plante, care are un efect vizibil si imediat:
Nu uitati, de asemenea, ca hidratarea eficienta a pielii incepe cu hidratarea intregului organism. Aveti grija ca in zilele de dinainte de zbor sa mancati fructe si legume din belsug, care sunt mai eficiente pentru hidratare decat lichidele simple.
Ce putem face in timpul zborului?
Pare simplu si evident, dar nu atat de usor de pus in practica: pentru a evita deshidratarea organismului - si deci si a pielii - trebuie sa evitam alcoolul (si, daca se poate, si cafeaua) si sa ramanem la apa, ceai si sucuri de fructe. Apoi, tintit pentru piele, ar trebui sa evitam orice fel de produs de make-up pe durata zborului si sa apelam la un ser de hidratare eficient. Acest ser-spray de la Neogen este produsul ideal: se aplica usor, oricand si oriunde, si contine ingrediente care hidrateaza si lumineaza pielea, tinand la distanta iritatiile si orice semn de inflamatie:
In cazul in care zburati noaptea, in orele in care in mod normal ati fi dormit, cel mai bine este sa faceti tot posibilul sa va odihniti si in avion. Nu este intotdeauna simplu sau comod, dar va veti simti mult mai bine la aterizare decat v-ati fi simtit dupa niste ore (multe) petrecute doar uitandu-va la filme. In plus, daca nu va simtit prost sa faceti asta in public (si nu ar trebui!) puteti ca, inainte de aterizare, sa aplicati o masca de hidratare, care sa stearga orice urma pe care zborul ar putea sa o lase asupra tenului vostru. Va recomandam masca Hydrium Tiple Hyaluronic Water Wave de la Cosrx care, in doar 15 minute, hidrateaza si ingrijeste pielea:
Va uram zbor placut si usor!