Pielea perfecta e doar la un ritual distanta!
Problemele de piele nu sunt niciodata simplu de tratat, dar avantajul acneei este ca, fiind o afectiune atat de comuna, exista o multime de informatii si de solutii pentru ameliorarea ei. Iar dezavantajul este ca, in mod ironic, poate fi extrem de dificil sa alegi sfaturile si produsele corecte.
In primul rand, ce este acneea si de ce apare?
Acneea este o afectiune a pielii cunoscuta de majoritatea oamenilor sub forma de cosuri, puncte albe si umflaturi rosii dureroase - e vorba despre acele cosuri care apar sub piele exact inainte de un eveniment important. Dar pentru a intelege de ce avem acnee, trebuie sa stim putin despre ce se intampla sub suprafata pielii.
In epiderma exista glande sebacee, care sunt mici buzunare in piele ce produc sebum – acea grasime care provoaca luciu. Uleiul este eliberat la suprafata pielii prin pori si, in mod normal, aceasta grasime este grozava pentru pielea ta, asigurandu-i flexibilitatea si integritatea, pentru ca actioneaza ca o bariera de protectie. Dar daca porii tai sunt infundati, sebumul nu poate iesi de sub piele si... Ei bine, probabil ai ghicit, apare acneea.
Unii oameni produc in mod natural mai mult sebum decat altii - persoanele cu ten gras sau mixt. De aceea, te poti confrunta cu o lupta lunga si obositoare impotriva acneei.
Insa pe langa cantitatea de grasime produsa in pielea noastra, sunt si alti factori care contribuie la acele cosuri incapatanate: genetica, stilul de viata, dieta, hormonii si factorii de mediu in general.
Putem spera ca un consum limitat de lactate sau exercitiile fizice vor tine acneea la distanta, insa adevarul brutal este ca unii oameni sunt, pur si simplu, predispusi la aceasta afectiune. Un regim de ingrijire adaptat tenului poate face o diferenta majora in viata cuiva care se confrunta cu problema cosurilor, chiar si la maturitate.
Iata 5 pasi pentru o piele curata, indiferent de tendinte:
1. Purifica-ti tenul in fiecare seara cu Amphibian Gel by Skintegra
Atunci cand ai acnee, poti fi tentata sa vrei sa te speli de mai multe ori pe zi, insa excesul de curatare nu aduce epidermei cu proibleme niciun beneficiu. In mod ideal, trebuie sa-ti cureti tenul dimineata si seara, eventual si dupa sport, cu un produs cu Ph optim, noncomedogenic, aplicat cu miscari suave, circulare.
2. Hraneste-ti tenul cu ingredientele active din serul calmant Infrared by Skintegra
Cand pielea e inflamata, poate fi tentant sa recurgi la o rutina de ingrijire minimalista, insa serul nu e un pas peste care iti doresti sa sari, in special daca alegi unul care calmeaza iritatiile si ajuta pielea sa se apere si sa se vindece. Infrared are o textura perfect adaptata tenului acneic si contine acid azaleic cu efecte antiinflamatorii, antioxidante si bactericide, in timp ce ofera luminozitate si elasticitate pielii. Nu uita sa aplici intotdeauna serul pe pielea semi-umeda, tamponata usor cu un prosop, pentru a pastra un grad optim de hidratare la nivelul epidermei.
3. Hidrateaza-ti pielea cu Tria Light by Skintegra
Atunci cand ai acnee, poti crede, in mod eronat, ca uscarea tenului cu diverse solutii va duce la grabirea vindecarii cosurilor. Insa adevarul e ca un ten acneic este, in primul rand, un ten deshidratat, in pofida aparentelor. Cand pielea e uscata, corpul tau produce mai mult sebum. Iar excesul de sebum poate înfunda porii, ceea ce poate duce la noi eruptii cutanate. Tria Light Crema de fata pentru imperfectiuni si comedoane Skintegra e o crema ideala pentru tenul care se lupta cu inflamatii, iritatii si cosuri, deoarece ii accelereaza regenerarea, vindecarea si previne infundarea porilor fara sa comprimita bariera hidrolipidica a pielii, datorita unui ingredient cheie: niacinamida (sau vitamina B3).
4. Exfoliaza-ti tenul de doua ori pe saptamana cu Clarion 2% BHA by Skintegra
Orice ten are nevoie de exfoliere regulata dupa o varsta, insa pielea cu probleme beneficiaza cel mai mult de pe urma acestui obicei deoarece, prin inlaturarea celulelor moarte, se grabeste videcarea si se stimuleaza regenerarea si repararea pielii. Din fericire, in ziua de azi stim ca exfoliantele mecanice de tip scrub nu sunt benefice tenului, ci din contra, realizate pe o piele acneica, pot duce la imprastierea infectiei si in alte zone. Insa exfoliantele cu actiune chimica si cu concentratii mici de ingrediente active pot fi cheia unui ten fresh.
5. Calmeaza si purifica tenul cu masca Volcanica by Skintegra
Mastile de argila clasice sunt recomandate in general in tratamentul tenului acneic, insa problema e ca, de multe ori, acestea deshidrateaza pielea mult prea sever. Astfel, pretul platit de piele pentru uscarea unor cosuri e mult prea scump. Volcanica Masca de la Skintegra combina puterea argilei cu hidroglicerina, drept urmare, are o textura mai hidratanta decat alte produsele cu argila. Daca o folosesti de doua ori pe saptamana, vei beneficia de proprietatile sale calmante si usor astringente si te vei bucura de un ritual de relaxare binemeritat.