Ce cantitate trebuie sa folosim din produsele cosmetice obisnuite?

Care sunt cantitatile optime de cosmetice pe care trebuie sa le folosim, astfel incat sa obtinem efecte maxime cu zero risipa? Este intelept sa folosim cantitati mai mari din produsele care ne plac si care ni se potrivesc? Dar sa folosim cantitati mici din produsele preferate, astfel incat sa ne ajunga cat mai mult timp? Si ce inseamna, de fapt, cantitati potrivite dintr-un anumit produs?

Daca ti-ai pus problemele de mai sus, daca ti s-a intamplat sa te miri cand ai vazut ca prietena ta cea mai buna foloseste de doua ori mai multa crema hidratanta decat tine, daca mereu ai senzatia ca, atunci cand te speli pe cap, samponul tau face mult prea multa spuma, atunci articolul de mai jos este pentru tine. 

De altfel, intreg articolul este inspirat din postul pe Instagram al brandului de cosmetice australian Mukti, pe care te sfatuim sa il tii la indemana pentru momentele in care ai dileme legate de cantitatile de cosmetice pe care ar trebui sa le folosim.

Balsam

Surpriza! Samponul si balsamul sunt primele „victime” atunci cand vine vorba de produse cosmetice folosite in cantitati prea mari. Altfel spus, folosim si prea mult sampon, si prea mult balsam. Pentru un par de lungime medie (un pic mai jos de urechi), ar trebui sa ne punem in palma o cantitate de sampon egala cu diametrul unei monede (cea de 50 de bani este un reper bun) pentru fiecare samponare. De asemenea, samponul trebuie aplicat mai ales in zona radacinilor si apoi intins pe lungimea firelor da par. Daca nu face spuma, adaugam un pic de apa. Diametrul unei monede este referinta corecta si in ceea ce priveste cantitatea de balsam sau de masca pe care ar trebui sa o folosim, cu precizarea ca in cazul acestor produse trebuie sa insistam in zona varfurilor.

Produse de curatat fata

Produsele de curatat fata vin in nenumarate forme, cantitati, consistente. Totusi, pentru cele mai multe dintre ele se aplica recomandarea de a folosi o cantitatea care sa echivaleze cu diametrul unei monede mici. Daca aplicam produsul pe fata umezita si avem rabdare sa facem un masaj usor pe toata fata si pe gat, ar trebui ca aceasta cantitate sa fie suficienta pentru o curatare completa.

Ser si crema hidratanta

     


Daca si voi v-ati aplicat cate doua-trei straturi de ser, sperand ca astfel efectele sale vor fi de doua-trei ori mai vizibile, avem o veste proasta: aceasta este doar o metoda de a irosi produsul. Eficienta maxima a unui ser de fata este atinsa atunci cand folosim doua-trei picaturi de produs. In ceea ce priveste crema hidratanta, lucrurile functioneaza identic: daca folosim mai multa nu inseamna ca obtinem mai multe beneficii. Capacitatea de absorbtie a pielii este limitata si in cele mai multe cazuri satisfacuta de o „aluna” de crema hidratanta.

Crema de ochi

     

 

 

Crema de ochi este adesea printre cele mai costisitoare produse din trusa nostra de frumusete. Asa ca, desi tentatia sa facem abuz de acest produs (cremele de ochi sunt adesea o incantare: se aplica usor, intra bine in piele, nu sunt prea grase), ar fi bine sa ne consultam inainte cu cardul cu care mergem de obicei la cumparaturi si sa aplicam o cantitate minuscula. Un sfert de moneda mica este mai mult decat suficient pentru pleoape si zona de sub ochi pentru a obtine efectele dorite.

Toner de fata

    

Lotiunea tonica se poate folosi in doua feluri: fie aplici cateva picaturi pe o discheta demachianta cu care iti stergi fata, fie iti pui acele picaturi pe degete si le aplici pe tot tenul. Dar, indiferent de modalitatea aleasa, trebuie sa retii sintagma „cateva picaturi! Nu exagera niciodata cu cantitatile de toner folosit, mai ales daca este vorba de un produs cu efect astringent si antiacneic, deoarece risti sa te trezesti cu iritatii sau senzatii neplacute de usturime si „piele care te tine”.

Crema de protectie solara

    

In ceea ce priveste crema care ne apara de efectele nocive ale soarelui, putem sa fim destul de generosi. Daca eticheta nu ofera alte indicatii, pentru fata si gat ar trebui sa folosim cam o lingurita de crema de soare. Atentie, aceasta ar trebui reaplicata la fiecare 2-3 ore sau chiar si mai des daca suntem la mare sau la piscina si intram in apa. Pentru corp, ar trebui sa folosim echivalentul unei linguri de produs pentru fiecare din zonele corpului (umar, picior, abdomen etc). Ca regula generala, in ceea ce priveste crema de soare, mai bine folosim prea multa decat prea putina.