Ce este PH-ul si cum alegem produsele potrivite de skincare

Auzim mereu de PH, dar sincer vorbind, tu stii ce este si in ce fel poate fi afectat de produsele cosmetice pe care le folosesti? Iti propunem azi sa deslusim misterul si sa intelegem cat mai bine ce este PH-ul, ce ne ajuta sa il mentinem la cote sanatoase si cum sa profitam de acest detaliu deloc nesemnficativ.

PH-ul pielii este un termen chimic care prescurteaza termenul “potential de hidrogen” si care ne serveste pentru a masura gradul de aciditate sau alcalinitate din straturile exterioare ale pielii. Valorile PH-lui se inscriu pe o scara de la 0 la 14. Teoretic, o piele sanatoasa, normala este usor acida, adica are un PH incadrat intre valorile 4,5 si 6,5.

Cum influenteaza tipul de ten PH-ul?

Practic, in functie de tipul de ten pe care il avem, valorile PH-ului variaza de la 5,5-6 pentru tenul normal, usor acid dar echilibrat. Tenul uscat are un PH mai scazut de 5,5, cu aciditate crescuta iar tenul gras este alcalin si are PH-ul incadrat in valori de peste 6. Insa ce inseamna toate aceste cifre pentru tenul nostru: bacteriile si microbii adora mediul alcalin, ceea ce duce deseori la eruptii acneice in cazul tenului gras, in timp ce PH-ul acid nu le prieste si suntem mai ferite de neplacerile cauzate de acnee. Insa un PH prea acid poate declansa, la randul sau, iritatii si eczeme.

Cand se schimba PH-ul pielii?

De exemplu, cand ne spalam sau demachiem tenul. Apa de la robinet are in general un PH ridicat care va creste si PH-ul pielii. Aceasta are nevoie de timp sa se reechilibreze. Sa nu curatam tenul nu este o optiune, cel mai indicat este sa alegem, orice tip de ten am avea, o lotiune de curatare blanda cu un PH ideal de 5,5. Evita sapunurile pentru corp care au PH si mai crescut si nu merg sub nicio forma pentru pielea sensibila a tenului, insa poti aborda inclusiv un sapun cu formula speciala pentru fata. Unele spume de curatare, precum cea de la Dr. Jart+ pun in mod special accent pe formula cu PH neutru, care contrabalanseaza efectul apei si nu suprasolicita pielea.

Evita produsele cu alcool

Nu ne referim, desigur, la un cocteil pe care poti sa il savurezi linistita la marginea piscinei sau la paharul de prosecco cu care iti inchei uneori ziua, ci la produsele cosmetice pe care le folosesti. In special lotiunea tonica, un pas important de adaugat in rutina de beauty. Restabilirea PH-ului normal al pielii se va petrece mai repede si mai usor daca nu agresezi tenul cu alcool. Lotiunile tonice It’s Skin au o formula interesanta. Daca inca nu le-ai testat, alege din selectia SOLE ceea ce ti se potriveste. Excelenta pentru tenurile grase este si lotiunea tonica DR. KONOPKA, cu 98% ingredinete naturale.

 

Crema fara sulfati

O crema de fata hidratanta fara sulfati si parabeni va sustine pielea in demersul ei natural de a mentine un nivel optim al PH-ului. Vino in ajutorul tenului cu Water Drop by Dr.Jart+, care iti va mentine tenul matasos si luminos pe durata intregii zile. Ingredientele nutritive hranesc in profunzime tenul deshidratat si sensibil, iar antioxidantii din compozitie previn semnele de imbatranire si confera un aspect mai sanatos pielii.

Hidratare intensa

Pielea are cel mai bun moment de refacere in timpul noptii, cand factorii de mediu o agreseaza mai putin si intreg corpul se relazeaza. Iti recomandam sa o ajuti sa isi refaca bariera de hidratare cu masca de noapte Vital Hydra Sleeping by Dr. Jart+. Contine Aqua Soothing Complex, un ingredient derivat din glucoza din plante si xyliton. De asemenea, phytoncidele ajuta la calmarea pielii prin hidratare, alaturi de acidul hialuronic si extractul din alge.

Hrana

Un rol important in mentinerea PH-ului potrivit in intregul organism il au si alimentele. Cu cat consumam mai putin zahar rafinat sau procesat, cu atat ne ajutam corpul sa se echilibreze iar rezultatele se vad si pe ten. Alimentele prajite cresc mult aciditatea, in timp ce masajul cu uleiuri esentiale de mirt, tamaie si lemn de santal cresc alcalinitatea. Ne ajuta enorm o mica gradina (da, pot fi si cateva ghivece pe balcon sau chiar in bucatarie!) in care sa cultivam grau, orz sau ovaz. Firicele crescute cu drag pot fi presarate peste salate cu castravete sau broccoli, iar o alta varianta sanatoasa este sa consumam zilnic doua, trei lingurite de grau sau ovaz incoltit.

SOLE te asteapta cu idei si produse WOW pentru un stil de viata cat mai sanatos!