Cu soarele nu e de gluma!

Inot, plaja, plimbari, drumetii, valuri albastre, paduri verzi: vara este anotimpul libertatii si al miscarii. Doar ca, pentru a ne bucura la maximum de vara, este important sa fim in siguranta si sa ne protejam corect de efectele nocive ale soarelui.

Soarele este inamicul nostru?

Soarele nu este inamicul nostru decat in situatia in care ne protejam insuficient sau incorect. Dar, mai intai, pentru a intelege in ce consta pericolul si pentru a sti cum sa ne alegem protectia potrivita, trebuie sa discutam un pic despre cele doua tipuri de radiatii solare care ne pot afecta: UVA si UVB.

Astfel, stim ca 95% dintre razele UVA trec prin atmosfera, intrand apoi in contact cu pielea noastra. Razele UVA:

● sunt prezente pe tot parcursul anului

● trec prin frerestre si parbrize

● patrund pana in straturile profunde ale pielii

● sunt vinovate pentru semnele premature de imbatranire (riduri fine), dar si pentru hiperpigmentari

● pot fi nocive pentru ADN si pot contribui la declansarea anumitor tipuri de cancer de piele.

Despre razele UVB stim ca trec prin atmosfera in proportie de 5%. Cu toate acestea, ele:

● sunt periculoase intre 1 aprilie - 1 octombrie

● nu trec prin ferestre si parbrize

● afecteaza doar primele straturi ale pielii

● provoaca arsuri, inflamatii si sunt nocive pentru ochi

● stimuleaza productia de melatonina si de vitamina D

● pot fi nocive pentru structura ADN-ului si pot contribui la declansarea anumitor tipuri de cancer de piele

Cum ne protejam de soare?

Poate ca am auzit adesea sfaturi despre cum ne putem proteja de razele soarelui, dar studiile arata ca putini dintre noi le punem in practica corect. Chiar si avand toate informatiile, ”reusim” uneori sa suferim de arsuri si insolatii (iar acestea sunt efecte pe care le simtim imediat; cele care sunt vizibile doar in timp sau care presupun riscuri pentru sanatatea noastra sunt cu atat mai greu de prevenit). Ei bine, unul dintre lucrurile cele mai eficiente pe care le putem face pentru a ne proteja de efectele nocive ale soarelui este sa alegem un produs de protectie solara care sa fie de incredere.

La ce trebuie sa fim atenti cand alegem un produs de protectie solara?

Fiind vorba de un produs care are mai multe misiuni decat un simplu produs cosmetic, trebuie sa fim atenti sa bifeze urmatoare conditii: sa aiba SPF de minimum 30 (indicat este 50 pentru copii, pentru persoanele cu pielea mai deschisa la culoare sau pentru expuneri indelungate la soare), sa fie testat si aprobat pentru piele sensibila si sa nu produca alergii, sa fie usor si placut de aplicat (sa se usuce repede, sa hidrateze pielea, sa aiba o textura placuta si usoara), sa nu aiba parfum, sa protejeze pielea pentru o perioada indelungata, sa fie foarte rezistent la apa.

Toate aceste conditii sunt bifate de produsele de mai jos, 100% de incredere pentru a ne insoti in misiunea noastra de a ne bucura de soare fara a ne supune niciunui risc:

Produse care protejeaza intreaga familie

Protectie solara pentru copii

https://static.sole.ro/cs-photos/products/original/lotiune-de-corp-cu-protectie-solara-spf-50-pentru-copii-copii-200-ml_24641_2_1643353573.jpg

Cremoasa si delicata, crema P20 Suncare for Kids de la brandul danez Riemann, cu SPF 50, este potrivita tuturor copiilor (chiar si celor de sub 3 ani). Rezista la balacelile prelungite in apa si protejeaza chiar si cele mai sensibile zone: nasul, obrajii, umerii. Nu uitati, insa, ca sfatul specialistilor este sa nu expunem direct la razele soarelui copii mai mici de un an si, dupa contactul prelungit cu apa sau nisipul, sa reaplicam crema de protectie solara (cantitatea recomandata fiind de o pompa per kilogram).

Protectie solara pentru adulti

Produsele Riemann vin in multe variante: pentru corp sau pentru fata, sub forma de spray sau de lotiune, cu SPF variind de la 20 la 50, in functie de gradul de expunere la soare si de nuanta pielii noastre. Nu trebuie decat sa alegem produsul care ni se potriveste, sa il aplicam corect (in cantitate suficienta, de aproximativ 30-40 de ml pe aplicatie pentru un corp de adult, cu 15 minute inainte de expunerea la soare, si acordand atentie sporita zonelor vulnerabile - nasul, pometii, umerii, pieptul, picioarele). Deoarece acest produs are o formula foarte stabila, nu se va degrada din cauza caldurii si a expunerii si la soare si ne va proteja pana la 10 ore). Nu ne ramane decat sa ne bucuram de vara!

Pentru cei mai activi dintre noi, care iubesc sportul in aer liber in toate anotimpurile si sunt fani vacante active, exista acest spray usor de aplicat, cu SPF 20, care, de asemenea, ofera protectie de pana la 10 ore. Tehnologia de pulverizare asigura o acoperire continua si uniforma din toate unghiurile. Se usuca usor si este transparent. Pe scurt, este cel mai bun partener care ne poate insoti in vacantele la soare!

https://static.sole.ro/cs-photos/products/original/spray-cu-pulverizare-continua-spf-20-150-ml_24645_2_1643371956.jpg

Protectie solara zilnica

https://static.sole.ro/cs-photos/products/original/daily-defence-face-mousse-crema-de-fata-spuma-cu-spf-50-unisex-75-ml_23080_2_1614932803.jpg

De la Evy, un alt brand scandinav - de data aceasta suedez - vine aceasta spuma de protectie cu SPF 50, care se potriveste tuturor tipurilor de ten, inclusiv tenurilor cu alergii solare, cu dermatite sau cu vitiligo. Este, de fapt, o spuma non-uleioasa care patrunde in piele si formeaza un strat protector rezistent, care nu este indepartat, asa cum se intampla in cazul altor produse, de transpiratie sau apa. Contine ingrediente cu efect antioxidant, care previn, printre altele, si formarea petelor pigmentare. Se poate folosi cu incredere zi de zi.

Va dorim o vara insorita, fara riscuri!