Cum iti cureti corect accesoriile de make-up

Daca faci parte din categoria celor pentru care make-up-ul nu e doar o joaca, inseamna ca ai o trusa destul de “profi” de machiaj. Cel mai probabil, ai cateva pensule de incredere si cativa bureti de calitate - dar si alte accesorii - care te ajuta sa trasformi in realitate tot ceea ce inveti din editorialele de beauty si din tutorialele de pe Internet. Nu putem decat sa te felicitam pentru asta si sa te invitam la o discutie despre cum poti mentine toate aceste accesorii intr-o stare perfecta si sa le cureti corect, astfel incat sa te bucuri la maximum de potentialul lor si sa tii germenii departe.

Cum se curata corect buretii de machiaj

Urmeaza cu atentie acesti pasi:

1. Clateste buretele cu apa calda si ai grija sa se imbibe cu apa.

2. Foloseste cateva picaturi de sampon (indicat un sampon bland pentru bebelusi, cum ar fi cel de la Jacklon) si freaca bine buretele, apoi clateste-l. Repeta acest proces de doua sau de trei ori, in functie de cate produse de machiaj a absorbit buretele de la ultima curatare incoace.

3. Clateste bine buretele, pana cand il storci si apa care curge e perfect curata. Ai grija sa nu ramana niciun pic de clabuc in interiorul sau.

4. E momentul sa il usuci: scutura-l si preseaza-l cu un prosop uscat, apoi lasa-l sa se usuce la aer. Atentie! Daca nu iti lasi niciodata buretele sa se usuce cu adevarat si preferi sa il folosesti umed, e posibil ca in interiorul sa apara mucegai. Daca ai cea mai mica banuiala in aceasta directie, te sfatuim sa renunti la respectivul burete. Sau, daca nu iti doresti acest lucru, il poti taia in doua si, daca nu vezi nicio urma de mucegai, sa continui sa folosesti cele doua jumatati.

5. Repeta procesul de curatare atunci cand pe burete nu mai vezi zone curate, fara produse de machiaj. Astfel, vei prelungi durata de viata a buretelui si vei tine germenii la departare.

Cum se curata corect pensulele de machiaj

1. Clateste-le bine, sub un jet de apa calda. Lasa apa sa curga in directia de la baza pensulei catre varful ei, altfel risti ca apa sa patrunda in zona in care firele de par sunt lipite si sa contribuie la dezlipirea acestora.

2. Din fericire, exista un accesoriu special care te ajuta sa cureti eficient pensulele, indiferent de cat de incapatanate si de waterproof sunt produsele cosmetice pe care le-ai aplicat cu ajutorul lor: iti recomandam cu caldura aceasta perie pentru curatarea pensulelor de la J. Cat Beauty. Se foloseste extrem de usor: aplici cateva picaturi de sampon de bebelusi pe varful pensulei si apoi, cu miscari circulare, o freci de aceasta perie speciala aplicand o presiune usoara. Ca sa verifici ca o pensula este curata, este suficient sa o o stergi cu un servetel sau un prosop de bucatarie din hartie. Daca raman semne colorate, inseamna ca procesul trebuie repetat. Ah, si inca ceva: daca un produs de machiaj este extrem de incapatanat si nu se lasa indepartat, aplica un strop de ulei de cocos pe varful pensulei. Va inmuia produsul de machiaj, care va deveni mai usor de indepartat.

3. Dupa acest proces de curatare, te sfatuim sa si desinfectezi pensulele. Nu te speria, nu este deloc complicat: amesteca intr-un bol doua parti apa cu o parte otet (e ok cel mai comun si accesibil otet de la supermarket) si introdu pe rand pensulele, amestecand cu miscari circulare timp de un minut - doua. Incearca sa nu introduci in otet acea parte delicata de care vorbeam mai sus - baza unde sunt lipite firele de par ale pensului - pentru a proteja cat mai mult lipiciul.

4. E momentul sa iti usuci pensulele: tamponeaza-le usor cu un prosop uscat si apoi lasa-le sa se usuce natural, la aer. Ca si in cazul buretilor, repeta acest proces de fiecare data cand nu mai distingi culoarea pensulei, fiind acoperita de produse de machiaj, pentru a tine la distanta germenii.

 

O metoda eficienta de curatare a pensulelor de machiaj este si cea cu solutia de curatare speciala pentru pensule. Iti recomandam Solutia de curatare pentru pensule de machiaj de la Bodyography, un produs profesional folosit de makeup artistii din intreaga lume. Se pulverizeaza solutia direct pe pensula, dupa care, cu ajutorul unui prosop curat, se sterg delicat. Se repeta procedeul daca este nevoie.

 

Cum se curata corect accesoriile din metal

In ceea ce priveste clestii pentru curbarea genelor, pensetele, forfecutele si alte accesorii din metale, procesul de curatare corect este urmatorul:

1. Spala accesoriile cu sapun bacterian si usuca-le cu prosopul.

2. Sterge-le cu o discheta demachianta inmuiata in spirt si lasa-le sa se usuce. Daca vorbim despre un accesoriu care vine in contact cu tenul tau, clateste-l apoi cu apa. Usuca-le din nou cu prosopul.

3. Repeta acest proces o data la doua saptamani si, pentru a te asigura ca tii germenii departe intre curatari, tine toate aceste accesorii intr-o cutie inchisa.

Te asteptam pe SOLE cu idei, inspiratie, cosmetice cool si accesorii stylish!