Iubim parfumurile, dar le adoram pe cele care rezista in timp si ne invaluie in aura lor ore in sir. Este, oare, posibil sa facem parfumul sa dureze mai mult si totusi sa nu fie suparator de puternic? Cum procedeaza colega aceea care pare mereu parfumata PERFECT?
Sta secretul in brandul parfumului, in tipul ei de piele? Da, si aici e un secret. Insa multe alte detalii fac diferenta intre un parfum care dureaza si unul care, desi miroase adorabil, se evapora prea repede. Unii factori pot fi influentati, altii evitati. Cert este ca toata lumea are un “parfum-pereche” daca citeste aceste 9 trucuri fabuloase!
1. Piele hidratata
Principalul lucru pe care trebuie sa il facem inainte de aplicarea parfumului este hidratarea pielii. Dupa dus, o lotiune hidratanta ajuta epiderma sa capteze mult mai bine notele parfumului preferat. Indiferent cat de grabita ai fi, nu sari peste acest pas. Diferenta este ca de la cer la pamant!
Functioneaza precum cremele sau lotiunile de corp: uleiul de corp capteaza parfumul si il face sa dureze mai mult datorita substantelor pe care le contine. Ideea este simpla: parfumul se evapora mult mai repede pe o piele foarte uscata si rezista mult mai bine pe tegumentul hidratat. Daca nu ai timp sa aplici ulei pe tot corpul, maseaza-l in zonele in care urmeaza sa aplici parfumul. Dureaza cateva secunde, dar rezistenta parfumului creste considerabil.
3. Parfum in functie de piele
Rezistenta unui parfum depinde si de tipul de piele pe care il avem. Pur si simplu, pe unele persoane parfumul tine mai mult. De aceea este greu sa te bazezi pe experienta altora cand te intereseaza “cat dureaza parfumul”. Sa nu uitam nici ca pielea este vie: transpira, isi schimba temperatura. Toate acestea influenteaza durata parfumului. Daca ai o piele care “evapora” parfumul mai repede, alege apa de parfum. Pentru pielea mai prietenoasa cu aromele, poti opta pentru apa de toaleta.
4. Atentie la depozitare
Lumina, caldura si umiditatea afecteaza structura parfumului. De aceea, le depozitam in locuri intunecate si racoroase, uscate. Sertarul noptierei este un loc ideal, insa etajera din baie NU!
6. Aplicari repetate
Daca iti place un parfum care nu rezista bine pe pielea ta, in loc sa pulverizezi mult parfum dimineata (si sa iti faci colegii sa isi dea demisia), ia cu tine un recipient in care sa ai mereu cateva picaturi de parfum la indemana. Reimprospateaza discret aroma la cateva ore, in functie de preferinte, pentru un parfum placut intreaga zi.
7. Par parfumat
Parul retine incredibil de bine aroma parfumului. Si cui nu ii place sa isi simta pletele parfumate la fiecare miscare? Daca aplicam parfum direct pe par, insa, firele se pot usca si deveni casante. O metoda mai blanda este sa pulverizezi parfum pe perie si apoi sa o treci bland prin par. Vei fi uimita!
8. Parfumeaza… sifonierul!
Este un truc valabil mai ales daca folosesti un singur parfum intr-o anumita perioada, un parfum care devine “semnatura” ta si iti permiti sa il impregnezi in lucrurile care te inconjoara. Aplica putin parfum si pe hainele pe care le imbraci, nu insa pe cele albe pentru ca se pot pata. Nici matasea nu este potrivita, deoarece materialele foarte fine se pot decolora de la parfum. In schimb, daca pulverizezi parfumul preferat pe o discheta demachianta si o lasi in sifonier, parfumul se va insinua in fibrele tesaturilor. Rezultatul: hainele tale vor avea mereu un parfum placut si recognoscibil.
9. Nu agresa parfumul!
Avem tendinta sa frecam incheieturile pentru a ajuta parfumul sa intre in piele mai bine. Este gresit! De fapt, grabim evaporarea notelor de varf si parfumul este efectiv “agresat”. Pentru a ne bucura de intreg siajul, aplicam parfumul si il lasam sa se usuce natural pe piele.
Descopera universul parfumurilor care te rasfata pe SOLE: happy shooping!