In copilarie, cand ne jucam cu melcii si le fredonam hitul verilor noastre de atunci, Melc melc codobelc, nu ne imaginam ca vom ajunge sa folosim creme si seruri care sa contina tocmai mucina (numita si esenta sau filtrat de melc), un nume mai “serios” pentru urmele pe care le lasa melcii atunci cand se deplaseaza. Si nu ne imaginam nici ca acest lucru ne va placea la nebunie si ca va avea un super-efect asupra tenului nostru!
De ce tocmai mucina de melc?
Ei bine, inainte de a discuta pe larg despre motivele pentru care mucina de melc este un ingredient atat de dorit in industria frumusetii, mai ales de cand cosmetica made in Asia este pe val peste tot in lume, vrem sa va asiguram ca niciun melc nu este ranit (sau, mai grav, ucis), pentru producerea acestui tip de produse cosmetice. De fapt, nu se strange decat mucusul pe care melcii il fabrica pentru a se deplasa (atat pe orizonatala, cat si pe verticala) si pentru a se proteja de factori exteriori. In plus, nu numai ca melcii nu au de suferit pentru cosmeticele noastre, dar, pentru ca mucina recoltata sa fie de calitate, ei trebuie sa se bucure de condiitii optime de viata: sa aiba suficient spatiu la dispozitie, sa traiasca intr-un mediu cat mai natural, plin de vegetatie, si sa aiba la dispozitie hrana de calitate.
De asemenea, sa stiti ca moda utilizarii mucusului de melc pentru frumusetea si sanatatea pielii nu este nici noua, nici o tendinta trecatoare, deoarece a fost documentata inca din Grecia Antica si din Roma Imperiului Roman. Dupa toate indiciile, pare ca este un trend care va fi intotdeauna cu noi…
Dar care sunt virturile mucinei de melc si de ce se bucura de atat de mult succes?
In primul rand, in mucina de melc se regasesc substante active extrem de “iubite” de pielea noastra - elastina, peptide, acid glicolic, proteine si antioxidanti.
Astfel, primul si cel mai vizibil efect pe care il are mucina de melc asupra pielii noastre este cel de netezire si de “stergere” a ridurilor fine, datorita elastinei pe care o contine, dar si faptului ca incurajeaza productia de colagen si de noi celule.
In al doilea rand, mucina vindeca leziunile usoare sau urmele lasate de expunerea la soare (hiperpigmentarile, spre exemplu), fiind recomandata si in cazul pielii cu tendinte acneice. In acelasi timp, se produce si un efect de lifting: in timp ce se usuca, mucina “fixeaza” pielea.
In plus, mucina reface bariera naturala de protectie a pielii, aparand-o de factori nocivi externi.
Nu, il ultimul rand, mucina contine acid hialuronic intr-o forma naturala si biodisponibila, avand un efect imediat de hidratare.
Am facut mai jos o lista cu cateva dintre produsele noastre preferate pe baza de mucina, care au toate efectele amintite mai sus:
4 produse pe baza de mucina care isi vor gasi imediat locul in rutina noastra
Atunci cand avem senzatia ca nicio crema de ochi nu mai functioneaza, e momentul sa incercam aceasta crema de la brandul coreean Cosrx cu un continut de mucina de peste 70%, care se completeaza de celelalte ingrediente - niacinamida si peptide - pentru un efect imediat de netezire si iluminare a conturului ochilor.
Acest ser de la iUNIK imbunateste in mod vizibil textura pielii, aducand imediat un plus de elasticitate si luminozitate. Se foloseste usor, dupa curatare si inainte de produsele de hidratare, o data sau de doua ori pe zi.
Aceasta esenta care contine mucina de melc in proportie de peste 95% este unul dintre produsele despre care se scrie si se discuta pe majoritatea conturilor de social media, a articolelor si a site-urilor pe care beauty aficionadas din lumea intreaga isi relateaza ultimele descoperiri. Imbunatateste textura pielii, facand-o neteda, elastica si stralucitoare. Are, pe scurt, efectul unui filtru de beauty.
Daca esti in cautarea unui BB cream ideal, trebuie musai sa testezi crema Prestige Creme Ginseng D’escargot BB de la brandul coreean It’s Skin, care protejeaza pielea de efectele razelor de soare in timp ce o hidrateaza si o revitalizeaza.
Si, daca totusi aveti rezerve?
Daca, totusi, in ciuda celor descrise pana acum nu va puteti impaca cu gandul ca veti folosi o substanta produsa de melci sau daca pur si simplu nu folositi cosmetice care sa contina ingrediente de origine animala, avem o veste buna: exista si o substanta “geamana”, cu calitati asemanatoare mucinei, doar ca de origine vegetala, pe care o regasim in aceasta gama semnata Vegreen.
Alina Brad