Ghidul complet pentru intretinerea corecta a pensulelor de makeup

Pe cat de mult usureaza si imbunatatesc aplicarea produselor noastre preferate de make-up, pe atat de important este sa le mentinem foarte, foarte curate! De igiena lor depinde sanatatea tenului nostru si, prin simpla spalare a pensulelor, putem sa ne tinem departe de eruptii acneice, iritatii sau chiar infectii la nivelul epidermei.

Daca te numeri printre cititoarele noastre care isi curata pensulele si bureteii de makeup de fiecare data dupa ce ii folosesti, poti ignora acest articol. Insa daca ti se intampla si tie sa mai sari peste aceasta etapa, acesta este un kind reminder ca impreuna putem sa cream un nou obicei foarte sanatos si igienic.

Cat de des se curata, de fapt pensulele de makeup

In mod ideal, dupa fiecare utilizare. Asta se intampla la nivel de profesionisti, insa in confortul casei noastre probabil nu vom ajunge foarte usor la o asemenea frecventa a igienizarii pensulelor. Insa daca te machiezi zilnic, va trebui clar sa le cureti mai des decat daca le folosesti o data sau de doua ori pe saptamana. Cantitatea de produse de makeup care ramane pe pensule este mediul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor asa ca devine obligatoriu ca, inainte sa le asezi la loc in trusa unde le tii, fara sa le cureti, sa le privesti cu atentie si sa iti imaginezi ca ai la indemana un microscop care mareste tot ce se intampla in perii pensulelor tale. Ai vedea acolo o sumedenie de bacterii care se hranesc cu pofta din resturile epiteliale si de pruduse. Imagineaza-ti ca poti face conjuctivite, alergii, acnee, te poti infecta cu stafilococul auriu si gata, parca devine mai usor sa te apuci sa le cureti. Nu e asa? Concluzia este una simpla: setul tau preferat de pensule este cel mai bun prieten al tau pentru un machiaj spectaculos, insa se poate transforma in inamicul tenului tau daca nu este intretinut asa cum trebuie!

Cum le spalam?

Daca tii pensulele in baie, este timpul sa le muti urgent in dormitor sau in orice alt loc al casei unde sa fie ferite de umezeala si caldura excesiva. Acestea incurajeaza inmultirea bacteriilor si distrug, in timp, calitatea pensulelor pentru ca ataca atat firele naturale sau sintetice, cat si lipiciul care a fost folosit pentru a fixa capul pensulei pe maner. Le poti tine intr-un recipient sic, fara sa presezi perii pentru a nu le strica forma. Ar fi si pacat, intrucat fiecare pensula are o forma anume, in functie de rostul ei. Daca pentru blush avem peri mai moi, cu cap rotunjit, pentru aplicarea fondului de ten pensula va avea o forma si o textura diferite.

Igienizarea pensulelor se face o data pe saptamana pentru cele pe care nu le folosim zilnic si de doua, trei ori pe saptamana pentru pesulele folosite in ritm cotidian. Pensulele se tin sub un jet de apa calda, la o temperatura suficient de mare ca sa inmoaie reziduurile de machiaj dar care sa fie suportabila pentru piele. Mentinem pensulele cu parul in jos, apoi aplicam un pic de sampon delicat si masam usor respectand forma si directia de lipire a perilor. Clatim spuma si repetam pana cand apa cu care limpezim pensulele ramane curata. Iti recomandam un sampon pe care il vei putea folosi nu doar pentru pensule, ci si pentru bebelusul tau sau pentru tine insati, in zilele cand doresti sa iti speli parul cu o formula foarte delicata, care protejeaza atat ochii cat si scalpul.

Te va ajuta enorm peria de curatare pentru pensule by J. Cat Beauty. Confectionata din silicon, are striatii care vor elimina mai repede resturile de produse din pensulele tale preferate, ajutandu-te sa castigi timp. Aplica doua picaturi pe peria umezita cu apa calda, apoi trece pensulele usor peste striatiile din silicon. Clateste bine.

O data pe luna, poti folosi pentru o igienizare si mai profunda a pensulelor un amestec de apa si otet, in proportie de 2 la 1. In apa calda se adauga otetul alimentar, introducem pensulele in mix si le lasam timp de cinci minute. Otetul este acid si va elimina cu succes bacteriile, fara sa incarce pensulele cu chimicale nocive.

Dupa spalare, pensulele se tamponeaza usor cu prosoape curate din hartie si apoi le lasam sa se usuce natural in pozitie orizontala. Pentru pensulele cu peri bogati, cel mai bun truc este sa le usuci cu perii suspendati in aer, de exemplu pe marginea noptierei, dar NU in baie!

SOLE este destinatia ta de happy shopping: descopera cele mai cool produse de beauty&style!