Punctele negre: cum sa le reduci fara sa agresezi tenul

La pachet cu toate cele enumerate mai sus, vin si diferite probleme care ne incurca si ne dau batai de cap. In loc sa le evitam- strategia strutului care-si ascunde capul in nisip (sau in beauty filters) nu functioneaza mereu- asa ca preferam sa le abordam deschis si sa cautam rezolvari.

Punctele negre sunt rudele apropiate ale punctelor albe si, totodata, extraordinar de neplacute. Daca ti se intampla sa te privesti in oglinda- in special in oglinda-lupa, cea care amplifica totul, probabil ai remarcat si tu cate un punct negru, sau mai multe pe ten. Uf, arata neplacut, insa nu sunt un capat de tara, intre noi fie vorba. Totusi, tentatia sa scapi de ele cu ajutorul unui servetel si a presiunii degetelor este ENORMA. Numai ca stii si tu, stim si noi: odata ce bazai punctele negre, nu te mai poti opri, agresezi pielea si te poti trezi cu cosuri sau cicatrice chiar mai enervante decat punctele negre.

Ce sunt punctele negre

Este important sa intelegem de ce apar si cum se formeaza acesti mici monstruleti. Tenul nostru secreta sebum, de care avem nevoie pentru o piele sanatoasa. Doar ca, produs in exces, sebumul se poate infunda porii. Daca ai obiceiul sa mai sari peste etapa demachierii, creste si mai mult riscul aparitiei punctelor negre pentru ca obturam porii nu doar din interior (cu sebum), ci si din exterior (resturi de make-up, praf). In contact cu aerul, sebumul oxideaza si se inchide la culoare, de unde aspectul negru al acestor puncte de grasime inestetice. Evident, cel mai des apar pe zonele grase ale tenului: frunte, nas, barbie, dar si pe obraji, in special in cazul unui ten gras. Trebuie sa tinem cont ca pielea se comporta diferit nu doar in functie de tipul de ten pe care il avem, ci si in functie de varsta, perioada a lunii sau anotimp. Cert este ca punctele negre vor profita din plin de schimbarile hormonale si de temperatura pentru a-si face aparitia triumfatoare. Insa le asteptam pregatite!

Curatarea tenului

Inlatura sebumul in exces, produsele de machiaj si celelalte impuritati care ajung pe ten din mediu, prin atingerea cu mainile nespalate (ne atingem fata, involuntar, de 4, 5 ori pe ora!) sau de pe firele de par. Demachierea dimineata si seara este vitala pentru a reduce aparitia punctelor negre.

Expert Line Manusa pentru demachiere Ten gras


Iti sugeram sa folosesti o manusa din microfibra precum cea dedicata special tenului gras, de la Glov. Se umezeste, se maseaza usor tenul (atentie, usor! Efectul sau exfoliant poate irita daca apesi prea tare) si se descopera o piele curata si proaspata. Daca simti nevoia, poti completa cu spuma Clean It Zero by Banila Co.

Clean it Zero Spuma de curatare 150 ml


Pe tenul curat, aplica cu ajutorul unei dischete demachiante un super produs pentru care vom fi etern recunoscatori brandului corean By Wishtrend. Apa exfolianta cu acid mandelic (5%) regenereaza pielea, are efect anti-aging, reduce hiperpigmentarea si ajuta la tratarea acneei, fiind un puternic antibacterian.
Insa cel mai mult ne intereseaza in lupta cu punctele negre efectul exfoliant. De aceea, vom aplica produsul cu ajutorul unei dischete: marim efectul exfoliant si permitem porilor sa elimine excesul de sebum!

Completam cu cateva picaturi de ser Rainforest Rescue by Evolve Beauty, pe care il masam usor pe ten. Acesta contine acid salicilic natural, din scoarta de salcie, care diminueaza secretia de sebum.

Rainforest Rescue Ser de fata tratament acnee 30 ml


Iar pentru momentele cand tentatia de a scapa de un punct negru rapid este mult prea mare ca sa-i putem rezista, ar trebui tinut cont de cateva sfaturi esentiale:

- fata si mainile trebuie sa fie foarte, foarte curate!
- pielea umeda este mai vulnerabila, deci trebuie uscata bine inainte de operatiunea secreta
- daca un punct negru se incapataneaza sa nu iasa la o presiune blanda, inseamna ca trebuie lasat in pace! Riscul sa se transforme intr-un cos de toata frumusetea, ca s-o spunem pe romaneste, este imens!

Midnight Blue Crema de fata cu efect calmant 60 ml


dear, Klairs a formulat Midnight Blue pentru a veni in ajutorul tenului uleios, acneic si sensibil. Contine Guaiazulene, un component natural extras din uleiul de musetel. De altfel, este cel care da si culoarea albastra a cremei. Calmeaza eficient, catifeleaza pielea si ingrijeste porii iritati, ideal fiind sa o folosim in timpul noptii pentru a da ragaz pielii sa se regenereze.

O data pe saptamana (sau, daca tenul tau suporta, de doua ori pe saptamana) ofera-i o exfoliere mecanica cu ajutorul scrub-ului Gentle Black Sugar.

Acesta elimina celulele moarte de la suprafata pielii si reduce aspectul neplacut al punctelor negre. Folosit regulat, impiedica formarea acestora deoarece elibereaza porii infundati si ajuta pielea sa elimine natural sebumul in exces.

Gentle Black Sugar Exfoliant

 

lterneaza scrub-ul cu benzile geniale pentru indepartarea punctelor negre de la
YADAH. Merg folosite lejer si dupa scrub daca nu ai un ten extraordinar de sensibil. Acestea strang porii, reduc excesul de sebum si curata eficient zona problematica a nasului. Atentie, pielea se umezeste inainte de aplicare!

Benzi pentru indepartarea punctelor negre 10 x 2 gr