Spune adio porilor mariti!

Oh, cate dureri de cap ne pot da porii mariti! Sunt doar o problema minora, dar atat de inestetica! Mai ales cand vine vorba de fotografii facute de prieteni aiuriti, care le publica fara sa aleaga niciun filtru.


Haideti sa vedem ce este de facut cu aceasta problema, inainte sa se transforme intr-o adevarata obsesie!

Pori mariti: definitie

Stim deja ce sunt porii: niste orificii minuscule care permit transpiratiei si sebumului sa iasa la suprafata pielii. Un por dilatat este un por atat de deschis, incat il vedem cu ochiul liber. In majoritatea cazurilor, porii dilatati se situeaza pe zona T si mai ales in stanga si in dreapta nasului, adica exact in zonele in care glandele sebacee sunt prezente in numar ridicat si unde se produce cel mai mult sebum. Este important de subliniat ca porii dilatati sunt o problema care afecteaza in principal tenul gras si mixt si mult mai rar tenul uscat.

Din nefericire, o piele cu pori mariti nu arata bine: nu este nici stralucitoare, nici neteda. In plus, un por marit se poate oricand astupa cu impuritati (pur si simplu murdarie sau sebum) si se poate transforma intr-un punct negru.

Cauzele aparitiei porilor mariti

Rutina defectuoasa sau produse nepotrivite sunt adeseori vinovate pentru dilatarea porilor. Poate fi vorba fie de o curatare defectuoasa a tenului, fie de folosirea produselor care nu lasa pielea sa respire.

Imbatranirea pielii este o alta cauza frecventa. Odata cu varsta, pielea isi pierde elasticitatea, in timp ce glandele sebacee continua sa produca sebum. Diametrul porilor poate creste pentru ca intreaga structura din jurul porilor se deterioreaza.

Agresiunile externe sunt un alt factor care determina dilatarea porilor. Fumatul si ultravioletele modifica structura pielii, afectand fibrele de colagen si de elastina. Rezultatul? Pielea isi pierde elasticitatea si porii se maresc.

Ingrijirea pielii cu pori mariti

Curatarea meticuloasa este o etapa obligatorie in rutina zilnica de frumusete. Alege produse blande, care sa nu agreseze tenul. Iata propunerle noastre, pe care ne bazam 100%:


Folosirea unei lotiuni tonice cu efect astringent este extrem de importanta. Alege o lotiune tonica fara alcool, pentru a nu agresa tenul si incearca sa o aplici prin tamponare si sa indepartezi surplusul cu o discheta de bumbac. Iata si propunerile noastre:


Alege un produs hidratant usor, care sa iti lase pielea sa respire, sa contribuie la micsorarea porilor si sa contribuie la reglarea productiei de sebum:


Nu neglija exfolierea! Cel putin o data pe saptamana asigura-te ca pielea ta este este curatata in profunzime si ca celulele moarte sunt indepartate pentru a creste luminozitatea tenului. Iata si propunerile noastre de produse recomandate pentru aceasta etapa:


Te asteptam pe SOLE cu idei, inspiratie, cosmetice cool si accesorii stylish!