Cum reechilibram tenul cu probleme (si ce ne facem cu acneea, indiferent de varsta)

Mda, odata lasate in urmă problemele adolescenței - fișele pentru bacalaureat, de făcut atunci când apare un sezon nou dintr-un superserial, ora fixă de venit acasă în serile de sâmbătă, când tot Mapamondul se distrează, temele pentru acasă absolut nesfârșite, atunci când singurele lucruri interesante sunt un album nou și o pereche de căști - am sperat că vom lăsa în urmă și problemele tenului, fie că e vorba de coșuri rebele sau puncte negre extrem de enervante.

Dar ce e de făcut dacă lucrurile nu decurg cum ne-am dori? Cum procedăm dacă acneea ne dă bătăi de cap chiar și la ani distanță de momentul în care am ieșit din adolescență? Sau care sunt soluțiile dacă acneea apare în viața noastră brusc, fără să fi avut niciodată de-a face cu ea? Ei bine, mai jos putem găsi câteva informații și sfaturi utile pentru aceste situații:

În primul rând, haideți să vedem care sunt cauzele acneei!

Bineînțeles, poate fi vorba despre dereglări hormonale, pentru care trebuie să vă adresați medicului fără să stați pe gânduri. Puteți apela la un medic dermatolog și, dacă acesta va considera necesar, vă poate îndruma către un specialist endocrinolog.

O altă cauză pentru problemele tenului este poluarea, cu care, din nefericire, ne confruntăm în permanență în mediul urban și care este considerată unul dintre motivele pentru care există din ce în ce mai multe cazuri de acnee la adulți. Iată și explicația științifică din spatele acestei observații: particulele fine de plumb, oxid de azot sau monoxid de carbon, care sunt prezente în atmosferă în cantitate din ce în ce mai mare, contribuie la creșterea producției de sebum a tenului și, în același timp, îi schimbă compoziția, făcând tenul mai predispus la procesele de oxidare și creând astfel mediul propice pentru inflamații, pentru proliferarea bacteriei P. acnes și pentru formarea punctelor negre și a microchisturilor. Dacă citiți acest articol, cel mai probabil știți deja cum se manifestă toate aceste dezechilibre: sub formă de coșuri care apar în special în partea de jos a feței (maxilare, bărbie) și, uneori, pe gât și pe piept, care, odată vindecate, lasă semne care se estompeaza foarte greu sau deloc.

Dar ce este de făcut în această situație? 

Ei bine, secretul este rutina de îngrijire. În primul rând, trebuie să găsim un produs de curățat tenul care nu aibă efect iritant și pe care să îl folosim de două ori pe zi: dimineața, pentru a pregăti tenul să absoarbă ingredientele active din produsele de hidratare și seara, pentru a îndepărta orice substanță care ar putea bloca porii, indiferent că vorbim despre urme de machiaj, praf sau sebum. Putem alterna un gel de curățare blând cu o lotiune care să curețe și să tonifice pielea, în același timp. Iată propunerile noastre:

În continuare, trebuie să aplicăm un produs de hidratare, care să țină cont de tendința acneică a tenului și să contribuie la corectarea dezechilibrelor. Iată propunerea noastră, care vine de la brandul coreean It's Skin, și care ține sub control producția de sebum pe durata întregii zile:

 

În zilele în care trebuie să facem multe drumuri în oraș sau în care pur și simplu ne dorim să stăm la cafeneaua cea mai populară, în cea mai agitată parte a orașului, acolo unde numărul mașinilor este mare în permanență și nivelul de poluare pe măsură, putem folosi o cremă Face Booster care să ne apere de efectele nocive:


Pentru zonele afectate de acnee, în care coșurile și punctele negre sunt vizibile, este recomandat să folosim un produs dedicat, care să se lupte punctual cu aceste probleme. Tratamentul So Natural, pe bază de Centenella Asiatica, este ideal în aceste situații:

Atunci când avem tenul încărcat, avem tendința să ignorăm protecția solară. Ei bine, nu este deloc o idee bună. Efectele razelor solare nu sunt deloc ceea ce ne-am dori (vă amintim doar de pete și riduri fine), așa că recomandarea noastră este să alegem o cremă ușoară, cu efect mat, cum ar fi aceasta:

În plus, o dată pe săptămână ar fi excelent dacă ne-am face timp pentru o mască It's Skin cu efect antiinflamator și de curățare profundă, cum ar fi aceasta:

Pe lângă toate acestea, evitați alcoolul, zahărul și produsele foarte grase sau prăjite și încercați să consumați cât mai multe alimente bogate în zinc - semințe de dovleac, mazăre, caju, chefir, ciuperci - și observați dacă există efecte asupra tenului. Cu siguranță vor exista efecte asupra siluetei!